10 step Korean Skincare Routine - Velveux

10 step Korean Skincare Routine

Wil je jouw huid een boost geven? En beschikken over een gezonde en gereinigde huid?
Ontdek dan de 10 step Korean Skincare Routine!

Je gezicht en huid zijn jouw uithangborden; het is het eerste wat iemand ziet en daar wil je dus positief mee opvallen. De ontwikkelingen rondom gezichtsverzorging zijn de laatste paar jaar in een stroomversnelling geraakt. Een gezonde huid is gelukkig de focus geworden. Een uitgebreide verzorging hoeft niet lang te duren en duur te zijn, dat laten we graag aan je zien.

Dit keer staat de 10 step Korean Skincare Routine in de spotlights. Gebaseerd op de beauty routines in Korea, waar schoonheid een belangrijk onderdeel is. Deze routine vindt haar basis in het reinigen en optimaal verzorgen van de huid.

  1. Oil Cleanser

We starten de Korean Skincare Routine met een dubbele reiniging. De eerste reiniging wordt gedaan met een reiniger op oliebasis. Veel make-up en gezichtsproducten hebben olie in zich en met deze reiniger haal je dit effectief weg.

Masseer de oliereiniger in en laat even inwerken. Haal weg met lauwwarm water.

  1. Foam cleanser

De tweede reiniging is een reiniger op waterbasis. Deze vorm van reiniging zorgt ervoor dat de laatste vuiligheid van je huid verwijderd wordt, zoals zweet.

Masseer de cleanser in, laat even inwerken en haal vervolgens weg met lauwwarm water.

Je huid is nu helemaal gereinigd en voelt schoon aan; de perfecte basis.

  1. Optioneel: Exfoliant

Een exfoliant zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Deze kunnen zich ophopen en ervoor zorgen dat je poriën dicht gaan zitten. Het is dus essentieel om deze dode huidcellen weg te halen. Je huid ziet er direct beter uit na een behandeling met een exfoliant.

Een exfoliant hoef je niet dagelijks te gebruiken, maar 1 a 2 keer per week. Breng de exfoliant met name aan op de T-zone (kin, neus en voorhoofd).

  1. Toner

Een toner zorgt voor hydratatie en hydratatie is essentieel als het gaat om een gezonde en stralende huid. Het zorgt er ook voor dat andere huidproducten hun werk beter kunnen doen en het pH niveau van je huid neutraliseert.

Breng de toner aan op een watje en haal over je gehele gezicht, je hoeft de toner er niet af te halen na gebruik.

  1. Essence

Essence wordt nog weinig gebruikt, dit is zonde want een essence is een effectief anti-aging product. Dit komt met name door de krachtige ingrediënten, zoals antioxidanten en plantaardige extracten.

Daarom is het ook een onmisbaar onderdeel van de 10 step Korean Skincare Routine.

Ook hydrateert essence je huid en zorgt het voor een stukje herstel. Breng de essence aan via een watje of de vingertoppen, dit kan zowel in de ochtend als avond.

  1. Serum

Deze stap is gericht op het behandelen van huidproblemen, zoals acne of onzuiverheden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een serum.

Serums zijn er in veel verschillende soorten, dit is een onderdeel wat specifiek is voor elk persoon. Zoek een serum welke past bij jouw huidtype en eventuele huidproblemen.

Gebruik een Serum op een schone huid en masseer rustig in.

  1. Optioneel: Face/sheet mask

Stap 7 is het aanbrengen van een gezichtsmasker; de perfecte combinatie tussen het verzorgen van je huid en even relaxen. Maskers geven je huid de kans om alle voedingsstoffen goed op te nemen.

Kies voor een huidmasker welke jij prettig vindt, dit kan bijvoorbeeld een kleimasker, peel-off masker of nachtmasker zijn.

  1. Eye Cream

De huid rondom je ogen is dun en kwetsbaar en heeft daarom extra verzorging nodig. Dit doe je door middel van een oogcrème.

Oogcrème zorgt er ook voor dat je een frissere blik hebt en dat donkere kringen worden voorkomen.

Onze oogcrème kwam onlangs als beste uit de test bij de Verbruikwijzer. Benieuwd? Lees er hier alles over.  

  1. Moisturizer

Een moisturizer zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Moisturizer zijn er in verschillende vormen, de meest voorkomende zijn een gezichtscrème of gezichtsolie.

Masseer de moisturizer in met behulp van een watje of je vingertoppen. Vergeet ook vooral niet om je hals in te smeren.

  1. Zonbescherming (SPF50)

Vaak een vergeten stap binnen de huidverzorging; de bescherming tegen de zon.
Dit is niet alleen essentieel als de zon fel brandt, zoals in de zomer, maar juist ook in de winter.

De zon is een vitaminebom, maar kan ook schade aanbrengen aan je huid. Daarom is het belangrijk om je huid in te smeren met een zonnebrandcrème of een moisturizer met een SPF factor.

Bij Velveux geloven we dat een goede huidverzorging bijdraagt aan jouw kracht en eigen ‘’glow’’. Een stralende huid is een stralend leven!

Zet je huid op 1 met deze stappen en kies voor een optimale huidreiniging en -verzorging. Wanneer ga jij de 10 step Korean Skincare Routine gebruiken?

Voel je goed en discover your natural glow!

Wij geloven dat je ware schoonheid van binnen komt, je eigen ‘’glow’’. Samen met de natuur creëren wij producten die jou energie geven en laten stralen, zowel van binnen- als van buitenaf. Zonder onnodige toevoegingen, maar mét de power ingrediënten uit de natuur.

Ontdek onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en ´´discover your natural glow´´!

← Älterer Post Neuerer Post →

Blog Posts

RSS
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Weiterlesen
7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid - Velveux

7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid

Een gezonde huid begint met goede hydratatie. Het is niet alleen belangrijk om je huid van buitenaf te hydrateren, maar ook van binnenuit. In deze blog...

Weiterlesen