4 redenen voor gezonde selfcare routines - Velveux

4 redenen voor gezonde selfcare routines

''Als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen'': een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord, maar breng je het ook in de praktijk?
Goed voor jezelf zorgen kan op verschillende manieren en biedt voordelen voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. In deze blog vind je 4 redenen waarom het slim is om gezonde selfcare routines toe te passen in je leven én geven we een aantal praktische tips.
Rust, Reinheid, Regelmaat
We zijn allemaal gewoontedieren en de meeste dingen die we doen, doen we op de automatische piloot.
De uitspraak ''Rust, Reinheid en Regelmaat'' klinkt misschien wat ouderwets, maar in de hedendaagse hectische wereld biedt het een houvast en veel voordelen!
  • Voldoende slaap (Rust) zorgt voor meer energie en betere prestaties. Door uit te rusten zorg je ervoor dat je lichaam en geest zich kunnen resetten en dat ze alle informatie kunnen verwerken.
  • Een goede verzorging (Reinheid) zorgt voor een gezond lichaam. Dit gaat over een stukje hygiëne, maar ook over het verzorgen van je lichaam door middel van voeding en beweging.
  • Routines (Regelmaat) zorgen voor structuur. Zowel ons lichaam als onze geest hebben baat bij structuur, omdat ze dan minder hoeven na te denken. Hierdoor wordt er minder energie gebruikt wat weer voor iets anders ingezet kan worden.
Een gezonde selfcare routine voldoet eigenlijk aan alle drie de onderdelen. Een dikke plus dus!
Luisteren naar je behoeften
Wat heb je nodig? En waar heb je behoeften aan? Met een gezonde selfcare routine ben je even in het moment en dit maakt je behoeften zichtbaar. Toe aan meer rust in je leven? Plan een vrije dag of Toe aan een verandering van je omgeving? Doen! Of toe aan een avond met een vriend/vriendin op de bank? Inplannen maar!
Door regelmatig aan selfcare te doen, kun je een gezond evenwicht vinden tussen werk en privéleven, en genieten van een betere algehele gezondheid en welzijn.
Dit kan je dagelijks toepassen met bijvoorbeeld een ochtendritueel. Bij Velveux starten wij de dag altijd met onze Jade roller.
Zet de tijd even stil
De tijd tikt door en alles en iedereen lijkt tegenwoordig haast te hebben in de dingen die ze doen.
Wanneer ben je je voor het laatst bewust geweest van wat je doet?
Door even te pauzeren kan je jezelf de rust geven die je verdient. Het voordeel hiervan is dat je jezelf kan aanscherpen om vervolgens weer volledig te gaan voor je dromen en doelen. Dit heet ook wel Sharpen the Saw. Hiermee voorkom je dat je uitgeput raakt en dingen half gaat doen.
Een goede manier om dit te doen is door te mediteren (tip: gebruik de app Headspade of Calm). Mediteren kan je overal doen en je hebt geen voorbereiding nodig. En een andere manier is een bad of douche nemen, bijvoorbeeld met ons Collageen Oogmasker.
Goed voor jezelf zorgen = goed voor je omgeving zorgen
Als je goed voor jezelf zorgt, dan voel je je beter. Daarnaast heeft het nog meer voordelen: je bent zelfverzekerder, staat sterker in je schoenen en kunt beter omgaan met de uitdagingen die het leven je soms voorschotelt. Bovendien ben je beter in staat om relaties aan te gaan en te onderhouden, omdat je niet afhankelijk bent van de bevestiging van anderen. Je weet dat je waardevol bent, gewoon zoals je bent.
Met een gezonde selfcare routine zet je jezelf op de eerste plaats.
Voel je goed en ontdek jouw gezonde skincare routine
Wij geloven dat je ware schoonheid van binnen komt, je eigen ‘’glow’’. Samen met de natuur creëren wij producten die jou energie geven en laten stralen, zowel van binnen- als van buitenaf. Zonder onnodige toevoegingen, maar mét de power ingredienten uit de natuur.
Ontdek onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en ontdek jouw routine!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Lees verder
7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid - Velveux

7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid

Een gezonde huid begint met goede hydratatie. Het is niet alleen belangrijk om je huid van buitenaf te hydrateren, maar ook van binnenuit. In deze blog...

Lees verder