Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf essentiële stappen voor een eenvoudige en effectieve skincare routine.

Waarom een Skincare Routine Nodig Is

  1. Voorkomen van Verstopte Poriën: Dagelijks reinigen verwijdert vuil en olie, waardoor verstopte poriën en puistjes worden voorkomen.
  2. Balans van de Huid: Een toner helpt de natuurlijke pH-waarde van je huid te herstellen na het reinigen.
  3. Voeding en Hydratatie: Voedende en hydraterende producten ondersteunen de gezondheid en jeugdigheid van je huid.
  4. Bescherming: SPF-producten beschermen tegen UV-straling en voorkomen vroegtijdige veroudering en huidkanker.

De Vijf Essentiële Stappen van een Skincare Routine

1. Reinigen
Reinigen omdat we een schoon gezicht willen voordat we iets smeren, anders mengt de vuile stoffen en oliën van buitenaf met de creme/serum/olie en dat is niet de bedoeling. Dan is de werking minder, en sterker nog: dan is de kans op verstopte poriën groot met als gevolg van puisten

2. Balanceren
Je huid heeft een standaard PH waarde tussen de 4,5 - 5,5, Na het reinigen is de stijgt de ph waarde. Dit komt doordat de reinigingsmiddelen de natuurlijke oliën en vetten op de huid kunnen verwijderen. Om te voorkomen dat je ph waarde verstoort wordt, gebruik je een Toner om het te balanceren. Dit helpt de huid te het herstellen van zijn natuurlijke balans na het reinigen. Dit draagt bij aan het behoud van een gezonde en goed functionerende huidbarrière.

3. Voeden
Het voeden van onze huid is essentieel omdat onze huid constant wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, UV-straling en stress. Daarnaast ondergaat onze huid natuurlijke verouderingsprocessen, zoals verlies van vocht en elasticiteit, waardoor het essentieel is om de huid te voeden om de gezondheid en jeugdigheid te behouden. Voedende serums of oliën beschermen je huid tegen schadelijke invloeden en ondersteunen celvernieuwing.

4. Hydrateren
Het hydrateren van de huid is essentieel om een gezonde, soepele en stralende huid te behouden. Het is essentieel voor het behoud van vochtbalans, Versterking van de huidbarrière, Verbetering van de elasticiteit, Kalmeren van gevoelige huid. Een goede moisturizer zorgt ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft.

5. Beschermen
Het gebruik van SPF is cruciaal omdat het beschermt tegen schadelijke UV-stralen, die leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker. Door regelmatig SPF te gebruiken, behoudt de huid haar gezondheid, voorkomt ze zonnebrand en vermindert ze het risico op huidaandoeningen en vroegtijdige veroudering. Gebruik overdag altijd een zonnebrandcrème met minstens SPF 30 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

 

De Meest Simpele Routine: Zo Begin Je

  1. Reinigen: Gebruik een milde reiniger elke ochtend en avond.
  2. Toner: Breng na het reinigen een toner aan om de pH-balans van je huid te herstellen.
  3. Voeden: Gebruik een lichte serum of een voedende olie.
  4. Hydrateren: Breng een moisturizer aan die je huidtype hydrateert zonder het vettig te maken.
  5. Beschermen: Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minstens SPF 30.

Door consistent deze stappen te volgen, zorg je voor een gezonde en stralende huid. Geduld en regelmaat zijn de sleutel; resultaten zullen na verloop van tijd zichtbaar zijn en je huid zal je dankbaar zijn!

Op zoek naar de juiste routine om deze stappen te hanteren? Wij hebben hier een fijne 5-staps skincare routine met de zojuist benoemde essentiële stappen:  https://velveux.com/products/the-5-essentials-skincare-routine

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder
7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid - Velveux

7 Tips voor een Verfrissend Gehydrateerde Huid

Een gezonde huid begint met goede hydratatie. Het is niet alleen belangrijk om je huid van buitenaf te hydrateren, maar ook van binnenuit. In deze blog...

Lees verder