Wat zijn vrije radicalen? - Velveux

Wat zijn vrije radicalen?

Wat zijn vrije radicalen?
Vrije radicalen komen continu vrij in ons lichaam; bij het afbreken van voedingsstoffen bijvoorbeeld. Vrije radicalen hebben maar één elektron in plaats van twee. Vrije radicalen heb je nodig in je lichaam, zij binden zich namelijk aan ongezonde cellen en ziekteverwekkers om ze op te ruimen. De vrije radicalen zijn constant opzoek naar cellen om op te leven. Als je te veel aan vrije radicalen hebt, dan veroorzaakt dit veel onrust.

Te veel vrije radicalen
Naast de positieve functie van vrije radicalen kunnen ze ook veel schade achterlaten. Als er te veel vrije radicalen zijn dan gaan ze zich ook binden aan gezonde cellen, ze vallen de cellen aan en kunnen ze zelfs vernietigen. Dit wordt oxidatie genoemd.
Deze oxidatie speelt een grote rol bij huidveroudering, het veroorzaakt namelijk DNA-schade en tast zelfs het bindweefsel aan. Hierdoor neemt de elasticiteit en stevigheid van de huid af en zullen rimpels eerder zichtbaar worden. Naast rimpels kan de oxidatie ook voor pigmentvlekken zorgen. 

Vitamine C en E
Vitamine C en E zijn de meest bekende bestrijders van vrije radicalen. Vitamine C heb je nodig voor de aanmaak van collageen, ook draagt het bij aan de verbetering van de huidbarrière. Vitamine C en E beschermen de huid tevens tegen UV-schade. Vitamine C en E kunnen de over productie van melanine stabiliseren en zo pigmentvlekken onderdrukken. 

Rozenolie serum van Velveux
Het rozenolie serum van Velveux is rijk aan vitamine C en E. Daarnaast bevat het ook Heerlijk zachte argan olie. In de rozenolie van Velveux zit arganolie. Arganolie zit vol vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Deze beschermen je niet alleen tegen vrije radicalen en andere externe factoren van buitenaf. Arganolie werkt ook stimulerend op het herstelvermogen van de huid. Omdat arganolie de aanmaak van collageen stimuleert kan dit ook als anti-aging product gebruikt worden. 

Ben jij al geïnteresseerd in dit product van Velveux? Kijk voor meer informatie op onze webshop. 

Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Jouw Droomhuid bereiken met de Dermaroller - Velveux

Jouw Droomhuid bereiken met de Dermaroller

Wil je een jeugdige gloed terugkrijgen zonder dure behandelingen? De dermaroller is jouw geheime wapen! Dit kleine, maar krachtige instrument biedt talloze voordelen voor je...

Lees verder
Waarom Je Elke Dag Zonnebrandcrème Moet Aanbrengen - Velveux

Waarom Je Elke Dag Zonnebrandcrème Moet Aanbrengen

Die warme zonnestralen op je huid voelen fantastisch, maar wist je dat ze ook schade kunnen aanrichten? Of het nu zomer is of winter, bewolkt...

Lees verder