Article Image

5 skincare tips tegen huidveroudering.

Door wetenschappelijke onderzoeken van skincare experts...

(2 minuten leestijd)

Hoe behoud je een jeugdige huid boven de 40, 50, 60 en ouder?

Hoe ouder we worden, des te meer we onze elasticiteit en stevigheid in onze huid verliezen. Het zien van de eerste tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en een doffere teint, kan ontmoedigend zijn. Ondanks je inspanningen kan het lijken alsof je huid niet meer de frisheid en elasticiteit heeft die je gewend was. Gelukkig kun je deze tekenen van veroudering vertragen met de juiste skincare routine. Ontdek in dit artikel vijf essentiële geheimen die je huid jong en stralend kunnen houden.

WAAROM EEN SKINCARE ROUTINE NODIG IS:


Vergeet de ouderwetse "water, (hand)zeep en crème" methode. Deze aanpak is al lang niet meer van deze tijd en kan juist op lange termijn schadelijke effecten hebben op de huid. Bovendien ontbreken hierbij de geavanceerde technologieën en ingrediënten die tegenwoordig beschikbaar zijn om huidveroudering effectief tegen te gaan. Moderne skincare routines zijn gericht op preventie en behandeling van specifieke huidproblemen, waardoor ze uitgebreider en meer op maat gemaakt zijn.

Voordat je iets op je huid aanbrengt, is een stapsgewijze reiniging essentieel om de producten effectief te laten werken en de pH-waarde van je huid in balans te houden. Daarnaast is bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen van de zon uiterst belangrijk, aangezien 90% van huidveroudering wordt veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Ook wil je met zo min mogelijk producten een maximaal resultaat op je huid bereiken.

DE VIJF ESSENTIËLE STAPPEN VAN EEN SKINCARE ROUTINE:


1. Reinigen:
Reinigen omdat we een schoon gezicht willen voordat we iets smeren, anders mengt de vuile stoffen en oliën van buitenaf met de creme/serum/olie en dat is niet de bedoeling. Dan is de werking minder, en sterker nog: dan is de kans op verstopte poriën groot met als gevolg van puisten. Wees je bewust van de reinigers die je gebruikt. Sommige reinigingsmiddelen kunnen te agressief zijn en daardoor je huidbarrière beschadigen.

2. Balanceren:
Je huid heeft een standaard PH waarde tussen de 4,5 - 5,5, Na het reinigen stijgt de ph waarde. Dit komt doordat de reinigingsmiddelen de natuurlijke oliën en vetten op de huid kunnen verwijderen. Om te voorkomen dat je ph waarde verstoort wordt, gebruik je een Toner om het te balanceren. Dit helpt de huid te herstellen naar zijn natuurlijke balans na het reinigen. Dit draagt bij aan het behoud van een gezonde en goed functionerende huidbarrière.

3. Voeden:
Het voeden van onze huid is essentieel omdat onze huid constant wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling, UV-straling en stress. Daarnaast ondergaat onze huid natuurlijke verouderingsprocessen, zoals verlies van vocht en elasticiteit, waardoor het essentieel is om de huid te voeden om de gezondheid en jeugdigheid te behouden. Voedende serums of oliën beschermen je huid tegen schadelijke invloeden en ondersteunen celvernieuwing.

4. Hydrateren:
Het hydrateren van de huid is essentieel om een gezonde, soepele en stralende huid te behouden. Het is essentieel voor het behoud van vochtbalans, Versterking van de huidbarrière, Verbetering van de elasticiteit, Kalmeren van gevoelige huid. Een goede moisturizer zorgt ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft.

5. Beschermen:
Het gebruik van SPF is cruciaal omdat het beschermt tegen schadelijke UV-stralen, die leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker. Door regelmatig SPF te gebruiken, behoudt de huid haar gezondheid, voorkomt ze zonnebrand en vermindert ze het risico op huidaandoeningen en vroegtijdige veroudering. Gebruik overdag altijd een zonnebrandcrème met minstens SPF50 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

DE MEEST SIMPELE ROUTINE, ZO BEGIN JE:

 1. Reiniger: 
  Gebruik een milde reiniger elke ochtend en avond.
 2. Toner:
  Breng na het reinigen een toner aan om de pH-balans van je huid te herstellen.
 3. Serum:
  Gebruik een lichte serum of een voedende olie.
 4. Moisturizer:
  Breng een moisturizer aan die je huidtype hydrateert zonder het vettig te maken.
 5. SPF:
  Gebruik dagelijks (alleen overdag) een zonnebrandcrème met minstens SPF50.

Door consistent deze stappen te volgen, zorg je voor een gezonde en stralende huid. Geduld en regelmaat zijn de sleutel; resultaten zullen na verloop van tijd zichtbaar zijn en je huid zal je dankbaar zijn!

Last but not least:


Wist je dat 90% van alle skincaremerken chemische stoffen bevat?

Veel chemische stoffen die in huidverzorgingsproducten worden gebruikt, kunnen irritatie, allergische reacties en zelfs langdurige gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovendien kunnen deze stoffen bijdragen aan watervervuiling en schade toebrengen aan het ecosysteem wanneer ze in het afvalwater terechtkomen.

De Voordelen van Natuurlijke Ingrediënten:

Gelukkig zijn er steeds meer merken die overstappen op natuurlijke ingrediënten in hun producten. Natuurlijke ingrediënten, zoals plantaardige oliën, botanische extracten en essentiële oliën, bieden tal van voordelen voor de huid zonder de schadelijke bijwerkingen van synthetische chemicaliën.

Onze Toewijding aan Natuurlijke Huidverzorging:

Bij Velveux geloven we in de kracht van de natuur voor het behoud van een gezonde en stralende huid. Daarom zijn al onze producten vrij van schadelijke chemicaliën en worden ze gemaakt met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten. We streven ernaar om niet alleen je huid te verzorgen, maar ook om het milieu te beschermen voor de toekomstige generaties.

Op zoek naar de juiste routine om deze stappen te hanteren? Wij raden deze 5-staps skincare routine met de zojuist benoemde essentiële stappen, en leuk feitje: je krijgt er tijdelijk een gratis rozenolie bij. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over deze 5 staps skincare routine: