5 tips om dit jaar meer energie te krijgen - Velveux

5 tips om dit jaar meer energie te krijgen

Het nieuwe jaar is weer in volle gang; iedereen is bezig met nieuwe doelen, goede voornemens en de alledaagse activiteiten. Dit elke dag doen vraagt om energie. Heb jij wel eens het idee; waar haalt hij of zij toch al die energie vandaan? 

Energie haal je onder meer uit slaap, gezonde voeding en dingen doen die je leuk vindt.
Maar hoe zorg je ervoor dat je niet uitgeput raakt én dit jaar volop energie hebt?
In deze blog geven wij je 5 tips hoe jij dit jaar meer energie kan krijgen en daarmee jouw doelen kan bereiken.

Naar buiten

Waarschijnlijk heb je dit al vaker gelezen en gehoord; buiten zijn is goed voor je!

Als je buiten bent, ben je vaak in beweging; sporten, hardlopen of wandelen. Al deze dingen in combinatie met de frisse lucht en natuur zorgen voor energie en een oppepper van je stemming.

Daarnaast heeft het daglicht, wat je binnenkrijgt als je buiten bent, een positieve invloed op onder meer je gelukshormoon en stresshormoon cortisol. Cortisol helpt je om wakker te blijven en productief te zijn. Ook zorgt Cortisol ervoor dat je slaaphormoon onderdrukt wordt; hoe meer dit overdag overdrukt wordt, hoe meer dit in de avond vrijkomt.
Oftewel daglicht zorgt ervoor dat je overdag meer energie hebt en ’s nachts beter slaapt.

Andere voordelen van een frisse neus halen?
Je wordt scherper en creatiever, wie wil dat nou niet.

Minder schermtijd = beter slapen

Tegenwoordig is ons leven steeds meer gebonden aan schermen, denk maar aan je telefoon, laptop en televisie. Hoewel dit deels voor je werk is en dus noodzakelijk, is veel schermtijd niet goed voor je slaap, energie en daarmee jezelf.

Het blauwe licht, wat digitale schermen uitstralen, verstoort je biologische ritme en de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Hierdoor kom je slechter in slaap en is je slaap minder diep.

Kies in het nieuwe jaar dus voor het verminderen van je schermtijd en daarmee voor het verhogen van je energie.

Vraag jezelf af: waar krijg ik energie van?

Als je ergens tijd en energie aan besteedt dan is je verwachting dat dit energie oplevert. Bijvoorbeeld bij je werk, vriendschappen of sporten. Helaas is dit niet altijd het geval: sommige activiteiten kosten juist energie.

Jouw energie is kostbaar en kan je maar één keer op de juiste manier besteden. Bescherm dus je eigen energie en vraag jezelf af: ‘’Waar krijg ik energie van?”

Niemand anders gaat dit voor je doen, dus wees hier kritisch op. Ga je al een paar maanden naar de voetbalvereniging, omdat je vriendinnen dit ook doen. Maar kom je elke keer met een zwaar en naar gevoel thuis? Dan is het misschien tijd om een andere sport uit te proberen.

Ontdek nieuwe ochtendroutines

Goede voornemens zijn niet genoeg om echte veranderingen te maken in je leven. Het gaat erom dat deze voornemens veranderen in routines. Ochtendroutines zijn het meest belangrijk. Want hoe je je dag start, heeft invloed op de rest van je dag.

Ochtendroutines die zorgen voor meer energie:

  • Kies voor een gezond ontbijt;
  • Probeer in de ochtend minimaal 15 minuten te bewegen;
  • Bedenk je direct na het wakker worden 3 dingen waarvoor je dankbaar bent;
  • Maak je bed op;
  • Een goede beautyroutine;

Creëer innerlijke rust

Jouw energielevel is net als een batterij, op een gegeven moment moet je opladen. Dit kan je doen door een goede nachtrust te hebben, maar ook door gedurende de dag momenten van rust in te bouwen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan mediatie.

Mediatie wordt gezien als effectieve manier om stress te verminderen, beter te slapen en rust in je hoofd te creëren.

Het voordeel van mediatie is dat het slechts 5 tot 10 minuten per keer duurt en dat je je gedachten even op een rijtje kan zetten. Hiermee creëer je innerlijke rust en zal je merken dat je meer energie hebt voor bijvoorbeeld je werk of om te sporten.

Voel je goed en discover your natural glow!

Wij geloven dat je ware schoonheid van binnen komt, je eigen ‘’glow’’. Samen met de natuur creëren wij producten die jou energie geven en laten stralen, zowel van binnen- als van buitenaf. Zonder onnodige toevoegingen, maar mét de power ingredienten uit de natuur.

Ontdek onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en ´´discover your natural glow´´!

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Lees verder