Hydratatie - Velveux

Hydratatie

De voordelen van het hydrateren van je gezicht

Hydratatie is belangrijk; we weten het allemaal, maar het is best een uitdaging om dit uitvoerig uit te voeren.

Je lichaam verliest op verschillende manieren door de dag heen vocht, onder meer door ademen, zweten, urineren en via je stoelgang. Het is belangrijk dat je vochtniveau op balans is, niet alleen voor je lichaam maar ook zeker voor je huid.

In de blog bespreken we de risico’s van een droge huid, de voordelen van gehydrateerde huid en geven je wat tips hoe je dit kan doen. Stay hydrated!

Het gevaar van een droge huid

Schilfertjes, een schraal gevoel en een doffe uitstraling; een droge huid is niet leuk en daar wil je wat aan doen. Naast dat het er niet optimaal uit ziet, kan het ook gevaarlijk zijn. Met een droge huid heb je namelijk meer risico op acne, irritatie en mee-eters.

Belangrijk dus dat je je huid de verzorging geeft die het verdient en goed hydrateert. Hieronder vind je de voordelen van een gezonde en gehydrateerde huid.

Verfris en ontgift je huid

Je huid is het schild van je lichaam en pakt daardoor de eerste ‘’klappen’’. Door je huid goed te hydrateren worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Als deze te lang in je huid aanwezig blijven, kan dit zorgen voor irritatie en verstopte poriën.

Een gehydrateerde huid ziet er automatisch ook frisser uit. Dit zal je niet alleen zelf merken, maar ook de mensen om je heen.

Minder kans op acne

Of je nu een vette of droge huid hebt, je hebt baat bij hydratatie. In relatie tot het vorige punt kan een geïrriteerde huid zorgen voor acnevorming. Zowel bij een te droge huid als een te vette huid kan dit voorkomen. Door hydratatie mee te nemen in je beautyroutine zal acne minder snel ontstaan.

Versterkte weerstand

Door je huid te hydrateren, is deze beter bestand tegen de negatieve effecten van de zon, koude lucht en vervuiling. Je huid krijgt dagelijks veel te voorduren, dus een extra laag bescherming is nooit verkeerd.

Elasticiteit verhogen

Het goed hydrateren van je huid zorgt voor een betere elasticiteit van je huid. Hierdoor wordt de veroudering van de huid tegengegaan en worden rimpels en ouderdomsvlekjes vermindert. Ook ziet je huid er gewoonweg frisser en jonger uit.

Extra tips om je gezicht te hydrateren

Er zijn voldoende dingen in je beauty ritueel die je kan ondernemen

 1. Hydraterende dagcrème
  Kies voor een hydraterende dagcrème die bij voorkeur vocht inbrengend is. Door dit dagelijks aan te brengen, heb je een sterke basis.

  Een goede aanvulling is een hydraterende oogcrème. In ons assortiment vind je een oogcrème welke verrijkt is met vitamine E en achillea voor een verfrissend effect.

 2. Masker

Om je huid extra te ondersteunen, kan je 2-wekelijks een gezichtsmasker aan te brengen. Maskers kunnen vuil verwijderen en overtollig talg absorberen. Extra pluspunt: je kan even heerlijk relaxen!

In aanvulling van een gezichtsmasker, kan je ook kiezen voor een oogmasker. Dit zijn maskers die je aanbrengt rondom je ogen en welke kunnen helpen tegen wallen, donkere kringen en rimpels. In ons assortiment hebben wij een fijne 24K Gouden oogmaskers en Collageen oogmaskers

 1. Toner

Een toner is tegenwoordig een musthave binnen elke verzorgingsroutine. Een toner zorgt voor bescherming van de huid en extra hydratatie. Het geeft daarnaast een verfrissend gevoel.

Ontdek onze natuurlijke Velveux toner.

 1. Drink dagelijks 2 liter water
  Hydrateren gaat eigenlijk ook heel gemakkelijk via je raadt het al het drinken van voldoende water.

  Ook wij vinden dit soms best een uitdaging. Wat helpt is het kopen van een grote liter fles water welke je elke keer kan vullen.

Voel je goed en discover your natural glow!

Wij geloven dat je ware schoonheid van binnen komt, je eigen ‘’glow’’. Samen met de natuur creëren wij producten die jou energie geven en laten stralen, zowel van binnen- als van buitenaf. Zonder onnodige toevoegingen, maar mét de power ingredienten uit de natuur.

Ontdek onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en ´´discover your natural glow´´!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Lees verder