8 tips voor meer innerlijke rust - Velveux

8 tips voor meer innerlijke rust

Bij Velveux is het onze missie om jou je eigen glow te laten ontdekken, oftewel je leukste leven te laten leiden. Rust is hierbij een essentieel onderdeel; het is nodig om je batterij weer op te laden na een volle dag of periode in je leven.

Innerlijke rust is iets wat we steeds minder ervaren, doordat we zoveel ‘’ballen’’ in de lucht willen houden. Daarom geven we je graag 8 tips voor meer innerlijke rust.

Relax, take it easy!

  1. Dagelijks bewegen

Beweging is een manier om je gedachten te verzetten en je geest te ontspannen.
Probeer niet altijd de inspannende sporten, zoals hardlopen, fitness of voetbal, maar kies ook eens voor yoga, wandelen of zwemmen.

  1. Daily journal

Een eeuwenoude manier om je gedachten op een rijtje te krijgen en daarmee meer rust te creëren, is het bijhouden van een dagboek. Tegenwoordig zijn er veel verschillende dagboeken of ook wel ‘’daily journals’’ te koop waarbij je dagelijks een aantal dingen kan opschrijven:

  • Begin van de dag: aan het begin van de dag schrijf je op voor welke dingen je dankbaar bent en wat je hoopt dat de dag gaat brengen.
  • Einde van de dag: aan het einde van de dag schrijf je wat een fijn was aan de dag en waardoor de dag eventueel nog fijner kon zijn.

Met behulp van een dagboek zorg je ervoor dat je de dag positief start én dat je dag op een rustige manier eindigt.

  1. Minder nieuws volgen

Dagelijks worden we via allerlei kanalen (social media, tv, radio) overspoeld met informatie. Al dit ‘’nieuws’’ zorgt voor nieuwe informatie en prikkels. Helaas is het meeste nieuws tegenwoordig negatief en heeft het daarom een negatief effect op jouw geestelijke gezondheid.

Probeer daarom minder nieuws te volgen en je meer te focussen op nieuwe informatie over onderwerpen die je inspireren, zoals gezondheid, huidverzorging of sport.

Extra tip: volg The Good News voor je dagelijkse dosis aan positief nieuws!

  1. Meldingen uitzetten

Zit jij ook veel op je telefoon? Dat is niet gek, de wereld speelt zich steeds meer online af. Dit zorgt er wel voor dat jij constant meldingen krijgt, van je mail tot WhatsApp en Instagram tot Facebook. Deze meldingen zijn handig, maar zorgen ook voor afleiding.

Het is goed om je meldingen (zo nu en dan) uit te zetten. Probeer bijvoorbeeld is de ‘’focusstand’’ op je telefoon. Je kan je dan even ongestoord focussen op een goed boek, een belangrijke taak of een lekkere wandeling in het bos. Minder prikkels = meer innerlijke rust.

  1. Dagelijkse schoonheidsroutines

Dagelijks zijn er veel dingen die je op de automatische piloot doet; deze routines zijn goed voor je innerlijke rust, omdat je er verder niet over nadenkt.

Probeer bijvoorbeeld een schoonheidsroutine te maken die past bij jouw wensen. Ons advies? Kijk naar een Korean Skincare Routine en bekijk de tips voor een natuurlijke routine.

  1. Schermloze hobby

We bespraken eerder de grote hoeveelheid prikkels die je binnenkrijgt via je telefoon of computer. Zoek daarom ook naar een hobby waarbij je geen scherm nodig hebt; hiermee creëer je voor jezelf een rustig moment. Dit zorgt voor een meer ontspannen gevoel én meer innerlijke rust. Denk bijvoorbeeld aan tennissen, pottenbakken of puzzelen.

Wat is jouw favoriete hobby?

  1. Accepteren

Een gevaar voor jouw innerlijke rust? Piekeren! We doen het allemaal en dat is best zonde. Want op 9 van de 10 dingen waar jij over piekert, heb je geen directe invloed. Wat je dus het beste kan doen, is proberen dingen te accepteren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar onthoud deze vuistregel?

‘’Heb ik invloed op de situatie?
-> Ja? Dan ga ik actie ondernemen.
-> Nee? Dan accepteer ik het en laat ik het los.’’

Je zal zien dat dit voor veel ruimte en rust in je hoofd zorgt.

  1. In het nu zijn

Je kent vast het gezegde wel: ‘’Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why we call it the present’’. Als mens zijn we erg geneigd om vooruit te kijken, plannen te maken of juist te blijven hangen in het verleden. Eigenlijk is dat zonde, omdat we daardoor het heden vergeten.

Voor je innerlijke rust is het goed om meer bezig te zijn met het hier en nu, in plaats van wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Korean Skincare Routine

Benieuwd naar een effectieve en relaxte skincare routine die jij dagelijks kan gaan toepassen voor een gezondere huid en een natuurlijke glow? Bekijk dan de Korean Skincare Routine.

Voel je goed en discover your natural glow!

Wij geloven dat je ware schoonheid van binnen komt, je eigen ‘’glow’’. Samen met de natuur creëren wij producten die jou energie geven en laten stralen, zowel van binnen- als van buitenaf. Zonder onnodige toevoegingen, maar mét de power ingredienten uit de natuur.

Ontdek onze natuurlijke huidverzorgingsproducten en ´´discover your natural glow´´!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen - Velveux

Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen

Een gezonde huid begint bij het begrijpen van je huidtype. Elk huidtype heeft unieke kenmerken en behoeften. In deze blogpost nemen we je mee door...

Lees verder
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder