Wat zijn kraaienpootjes/ lachrimpels? - Velveux

Wat zijn kraaienpootjes/ lachrimpels?

Wat zijn kraaienpootjes/ lachrimpels?
Vanaf ongeveer het 30e levensjaar zal de huidveroudering zichtbaar worden.  De kraaienpootjes rond de ogen zijn hier het eerste voorteken van, vanaf hier gaat de huidveroudering echt van start. De kraaien pootjes zijn de eerste rimpels die zich ontwikkelen, dit komt omdat de huid rond de ogen dunner is dan op de rest van het gezicht. 

Hoe ontstaan rimpels?
De helaas  wel bekende kraaienpootjes zijn dus een voorteken van de huid veroudering. Maar hoe ontstaat dit dan? Laten we bij de basis beginnen; in de huid zit elastine en collageen, dit zorgt ervoor dat de huid elastisch en stevig is. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stoffen af. Daarbij neemt ook de talgproductie en hyaluronzuur aanmaak af. Hierdoor wordt de huid dus droger en minder stevig. En dan ontstaan er op plekken die je veel beweegt en gebruikt rimpeltjes.  

Waarom de kraaienpootjes als eerste ontstaan.
Maar waarom begint de ellende dan bij de ogen vraag je je vast af. De huid rond de ogen is over het algemeen al droger en fragieler dan de rest van de huid. Teven gebruik je de spieren bij je ogen ongelofelijk vaak. Je knippert bijvoorbeeld al zo’n 14.000 keer per dag. En ook tijdens het praten, lachen en maken van verschillende gezichtsuitdrukkingen gebruik je je ogen. De combinatie van deze factoren maakt dat de huid rond de ogen extra gevoelig is voor rimpels en droogte lijntjes.

De eye patches vanVelveux zijn de oplossing!
De eye patches van Velveux bevatten een hoog concentraat hyaluronzuur en collageen. Dit zijn zoals je eerder in de tekst geleerd hebt huideigen stoffen die je minder gaat aanmaken zodra je ouder wordt. Met deze eye patches vul je dit weer aan. En met regelmatig gebruik kun je de huidveroudering rond de ogen afremmen en iets vertragen. Wacht niet te lang, want voorkomen is beter dan genezen.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Lees verder