5 voordelen van een natuurlijke huidverzorging - Velveux

5 voordelen van een natuurlijke huidverzorging

Bij Velveux geloven we dat iedereen van nature een eigen ‘’glow’’ heeft.  Deze glow kan je versterken door het gebruiken van goede huidverzorging.

Wat betreft huidverzorging heb je tegenwoordig een grote keuze aan varianten, merken en soorten. Er zijn steeds meer huidverzorgingsproducten beschikbaar op basis van natuurlijke ingrediënten.

Maar waarom kies je voor natuurlijke huidverzorging ten opzichte van ‘’traditionele’’ opties?

In deze blog geven we je 5 voordelen van het gebruik van natuurlijke huidverzorging.

  1. Puur natuur

Natuurlijke huidverzorging maakt zo min mogelijk gebruik van synthetische materialen, chemicaliën, genetisch gemanipuleerde ingrediënten en andere onnatuurlijke producten.

Hoewel er jarenlang in de beautyindustrie werd gekozen voor deze ingrediënten, blijkt er uit onderzoek steeds vaker dat deze ingrediënten averechts werken.

Zo zijn er verschillende onderzoeken die chemicaliën en andere onnatuurlijke ingrediënten linken aan huidaandoeningen en hormonale verstoringen.

Met natuurlijke huidverzorging maak je een veilige keuze welke je huid een echte boost geeft, zonder poespas.

  1. Diervriendelijk

In de cosmetica-industrie wordt er helaas nog veel op dieren getest. Hoewel er steeds meer tegenstand is van deze praktijken, worden er nog steeds veel merken verkocht die hier niet goed mee om gaan.

Huidverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten is over het algemeen niet op dieren getest. Dat is nog eens mooi!

  1. Duurzaam en goed voor de wereld

Onze impact op de natuur wordt steeds duidelijker.
In de beauty-industrie wordt er daarom steeds meer gekozen voor ingrediënten vanuit de natuur en niet vanuit dierlijke bronnen of chemicaliën. Deze laatste twee hebben namelijk een grote klimaatimpact.

Bij natuurlijke huidverzorgingsproducten wordt er meer gelet op de impact op de natuur en wordt er gekozen voor natuurlijke ingrediënten die er van nature veel zijn, zoals noten.

Hierdoor is de impact vele malen lager en kan je met een gerust hart je huid verzorgen.

  1. Plantaardige oliën

Bij natuurlijke huidverzorging wordt er vaak gebruik gemaakt plantaardige oliën. Deze oliën, zoals Arganolie en avocado-olie, hebben een positief effect op jouw huid. Ze voeden je huid en worden snel opgenomen door je huid. Dit in tegenstelling tot andere oliën die vaak op de huid blijven liggen.

  1. Minder kans op een allergische reacties

Er zijn weinig dingen vervelender dan allergische reacties. Helaas kan dit bij cosmeticaproducten nog wel eens voorkomen. Door de jaren heen is gebleken dat de kans dat dit gebeurt groter is bij verzorgingsproducten op basis van chemicaliën en dierlijke ingrediënten.

Bij natuurlijke huidverzorgingsproducten is de kans kleiner, omdat de ingrediënten door je lichaam minder snel worden afgestoten en beter worden herkend.

Tip: smeer je nieuwe crème, make-up of masker eerst op je arm om te testen of jij reageert op je nieuwe aankoop.

Velveux – de kracht van de natuur

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit natuurlijke skincare producten. Hierdoor weet je zeker dat je kiest voor de beste natuurlijke huidverzorging.

 We maken gebruik van de kracht van de natuur en haar speciale ingrediënten. Zo maken we gebruik van ingrediënten als avocado-olie en antioxidanten. Meer weten over onze natuurlijke power ingrediënten? Lees dan zeker ook deze blog.

Discover your natural glow!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder
Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je? - Velveux

Waarom Een Skincare Routine Nodig Is en Hoe Begin Je?

Een goede skincare routine helpt je huid gezond en stralend te houden. Het beschermt tegen vervuiling, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Hier zijn de vijf...

Lees verder