5 tips voor een professionele en natuurlijke skincare routine - Velveux

5 tips voor een professionele en natuurlijke skincare routine

Je wilt er elke dag weer fris en fruitig uitzien; daar is je huid een groot onderdeel van.

Dagelijks maakt je huid van alles mee, daarom is het belangrijk om jouw huid goed te verzorgen en een doeltreffende skincare routine kan daar de oplossing in zijn.

Een skincare routine is een dagelijkse set aan handelingen rondom het verzorgen van jouw huid. Dit kan je zowel in de ochtend als avond doen. Door dit dagelijks (of wekelijks) te doen, zal je zien dat jouw huid een extra boost krijgt en dat je minder snel last hebt van huidproblemen.

In deze blog geven we je 5 tips voor een professionele en natuurlijke skincare routine. Zo maak je van elke dag een mooie dag en ben je klaar om geweldige herinneringen te maken. Go get ‘m!

  1. Herken je huidtype

Ieder mens is uniek en daarmee ook iedere huid. Er zijn verschillende huidtypes en elk huidtype heeft verschillende kenmerken en behoeften. Het is verstandig als jouw skincare routine matcht met jouw huidtype.

We kunnen 5 verschillende huidtypes onderscheiden; normaal, vet, droog, gecombineerd en gevoelig.

Een aantal huidtypes kan je zelf eenvoudig en snel ontdekken; pak een tissue en druk deze tegen je huid aan. Blijft de tissue plakken en zie je een vetlaagje zitten op de tissue? Dan kan je concluderen dat je een vettig huidtype hebt. Is dit niet het geval dan heb je waarschijnlijk een droge of gecombineerde huid. Zie je vaak huidschilfers op je huid, dan heb je waarschijnlijk een droog huidtype.

Twijfel je over jouw huidtype? Vraag het dan na bij je schoonheidsspecialist.

  1. Juiste reiniging

Begin jouw skincare routine altijd met een juiste reiniging. Op deze manier kan je achtergebleven make-up, vuil en huidschilvers verwijderen. Als je je huid niet goed reinigt dan kunnen de verzorgingsproducten niet effectief hun werk doen en heb je eerder kans op een vette, geïrriteerde of

Kies voor een reinigingsproduct welke past bij jouw huidtype. Een droge huid heeft meer baat bij een voedende reinigingsmelk of reiniger op oliebasis. Terwijl een vette of gecombineerde huid juist baat heeft bij een dubbele en meer intensievere reiniging.

  1. Investeer in een goede dag- en nachtcrème

Een goede dag- en nachtcrème zijn essentieel binnen een skincare routine. Een dagcrème zorgt voor een goede hydratatie en bescherming. Tip; kies altijd voor een dagcrème met SPF, zodat je huid direct beschermd is tegen de zon.

Een nachtcrème zorgt op zijn beurt voor een goede voeding en verzorging na een lange dag. Je huid kan zo even helemaal resetten en tot rust komen.

Er zijn veel goede en betaalbare natuurlijke dag- en nachtcrèmes op de markt, bedenk je dat dit echt een must is voor een goede skincare routine.

En maak niet de misser om een dagcrème ook in de nacht te gebruiken, want dat heeft weinig nut…

  1. Gebruik een serum

Gezichtsserum worden steeds populairder als het gaat om een goede huidverzorging. Wij snappen wel waarom. Gezichtsserums kunnen een goede manier zijn om je huid te laten herstellen en ze kunnen huidproblematiek goed aanpakken, zoals rimpels, pigment vlekken en oneffenheden. Daarnaast geven serums je huid een extra beschermlaagje.

In ons assortiment vind je deze heerlijke Rozen gezichtsserum welke zorgt voor een effectieve kalmering en herstelling van je huid.

  1. Maak gebruik van extra verzorgingstools

Naast een goede skincare routine die je dagelijks uitvoert, is het fijn om je huid af en toe even extra te verwennen en verzorgen.

Maak bijvoorbeeld eens in de week gebruik van een goed voedend oogmasker, of een gezichtsmasker. Deze producten geven je huid net even een goede boost. En je kan zelf ook even lekker relaxen 😉

Ook kan je je gezicht eens per week even extra goed reinigen met een scrub. Hiermee zorg je dat de dode huidcellen verwijderd worden en dat poriën niet verstopt raken. Dit resulteert in een egalere en stralende huid.

Velveux – jouw partner in een professionele skincare routine

Wij hebben een assortiment met allemaal geschikte producten voor jouw skincare routine. Ontdek onder meer onze oogmaskers, oogcrème en jaderoller.

Al onze producten hebben een positief effect op jouw huid en daarmee je uitstraling.

Samen met de natuurlijke huidverzorging producten van Velveux ontdek jij jouw ‘’glow’’ en haal je het beste uit elke dag. Wij hebben een complete skincare routine ontwikkeld, het is op een unieke manier samengesteld wat het geschikt maakt voor elke huidtype!

Benieuwd? Bekijk ons assortiment hier.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen - Velveux

Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen

Een gezonde huid begint bij het begrijpen van je huidtype. Elk huidtype heeft unieke kenmerken en behoeften. In deze blogpost nemen we je mee door...

Lees verder
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder