Natuurlijke huidverzorging; 4 power ingrediënten uitgelegd - Velveux

Natuurlijke huidverzorging; 4 power ingrediënten uitgelegd

De basis van natuurlijke huidverzorging is de keuze voor de ingrediënten die gebruikt worden. En zoals de naam al zegt zijn dit allemaal ingrediënten vanuit de natuur, die van nature bepaalde stoffen bevatten die goed voor ons zijn.

De natuur en al haar kracht wordt nog wel eens voor lief genomen, terwijl het ons zoveel brengt. Daarom zetten wij graag deze 4 power ingrediënten in het zonnetje!

Paardenkastanje extract

Kastanjes, je ziet ze in de herfst overal liggen, maar wist je dat deze planten een krachtige werking hebben. Het extract van de Paardenkastanje staat er namelijk om bekend om de doorbloeding van de huid te verbeteren en cel metabolisme te verhogen. Cel metabolisme is een ander woord voor celstofwisseling en zorgt ervoor dat je huid zichzelf vernieuwd. Door dit proces te verhogen wordt je huid sterker en elastischer. 

Al met al zorgt dit dus voor een jeugdige en sterke huid, wie wil dat nu niet.

Collageen

Laten we bij de basis beginnen; in de huid zit elastine en collageen, dit zorgt ervoor dat de huid elastisch en stevig is. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stoffen af. Dit kan resulteren in droogheid, rimpels en een doffe huid.

Daarom is collageen ontzettend belangrijk om de elasticiteit van de huid te bevorderen. Het wordt veel gebruikt in anti-aging huidverzorgingsproducten en ook wij bij Velveux zijn er fan van. Zo vind je collageen onder meer in onze Collageen Oogmasker Aloë Vera.

Arganolie

Arganolie staat ook wel bekend als het ‘’Marokaanse Goud’’, omdat deze olie gemaakt wordt uit de noten van de Arganboom die voornamelijk in Marokko voorkomen.

Deze olie wordt al decennialang gebruikt in Arabische landen en is sinds een aantal jaar aan een wereldwijde opmars bezig. Dat is niet gek ook, want Arganolie blijkt een wondermiddel in de verzorging van huid en haar.

Arganolie bevat van nature veel vitamine E, antioxidanten, onverzadigde vetzuren en kan jouw huid op verschillende manieren een boost geven.

Het helpt je huid te herstellen en helpt bij het herstellen van onder andere littekens, een droge huid en acne.

Vitamine E

Vitamine E wordt veelvuldig gebruikt in natuurlijke huidverzorging. Bijna alle vitaminen zijn op één of andere manier goed voor je gezondheid, maar vitamine E vooral voor je huid.

Dit power ingrediënt zorgt namelijk voor een hydratie van je huid en dit is weer belangrijk voor het tegengaan van een uitgedroogde huid en rimpels. Daarnaast neutraliseert het vrije radicalen, die weer kunnen zorgen voor een onrustige huid.

Een frisse uitstraling krijg je met vitamine E!

Velveux – Discover your natural glow

Om samen met jou je ‘’glow’’ te ontdekken en elke dag opnieuw te stralen, maken wij graag gebruik van natuurlijke wonderingrediënten.

Eeuwenlang maken mensen al gebruik van de kracht van de natuur; kruiden, oliën en planten blijken effectief te werken tegen ziektes, wonden en huidaandoeningen.

Benieuwd welke natuurlijke ingrediënten wij gebruiken voor onze producten? Bekijk dan ons assortiment.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Blog Posts

RSS
Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen - Velveux

Huidtypen en Hoe Je Je Huidtype Kunt Bepalen

Een gezonde huid begint bij het begrijpen van je huidtype. Elk huidtype heeft unieke kenmerken en behoeften. In deze blogpost nemen we je mee door...

Lees verder
Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller - Velveux

Waarom Gezichtsrollers Geweldig Zijn: Jade Roller, Gua Sha Steen en Dermaroller

Gezichtsrollers zijn een hot topic in de wereld van huidverzorging. Of je nu een jade roller, gua sha steen of dermaroller gebruikt, deze tools kunnen...

Lees verder